Mini Cart

In het nieuws

Bekijk hier het media overzicht van de Scheerkist

MEDIA BERICHT – Ankeveen 4 juni 2019

Mooie publicatie voor De Scheerkist in het luxury online magazine voor mannen “Man Man”. Met de Scheerkist voor vaderdag zit je altijd goed ;).

Inspiratie voor Vaderdag: met dit cadeau zit je zeker goed!

Door Bryan Groothuis (Man Man) Het is alweer bijna Vaderdag, de dag dat alle vaders even in het zonnetje gezet mogen worden. Toch blijft het erg lastig om te bedenken wat je hem nou moet geven. In de afgelopen jaren zal hij vast genoeg sokken of parfums hebben gekregen. Nu is het toch tijd om een speciaal cadeau voor hem te halen.

Lees hier het hele artikel: https://man-man.nl/vaderdag-cadeau-tip-scheerkist/

Read more

PERSBERICHT

Ankeveen 23 mei 2019

Het perfecte cadeau voor alle vaders

Het is alweer bijna Vaderdag. De dag dat alle vaders in het zonnetje worden gezet. Maar het probleem blijft altijd wat geef je aan hem? Sokken, boxershorts, aftershave of weer een tegoedbon? Op zoek naar een echt origineel cadeau? Dan is “de Scheerkist” hét perfecte cadeau voor alle vaders.

de scheerkist
De Scheerkist – met luxe Mühle verzorgingsproducten

“De Scheerkist” voor vaders van alle leeftijden

Jouw vader kent ongetwijfeld nog die ouderwetse scheerkist. Een houten bak met een spiegel waarin je alle scheerspullen kwijt kon. Tegenwoordig zijn ze nauwelijks meer te vinden. En dat is jammer, want met een eigen scheerkist had je als man aanzien. Het gaf je iets extra’s. En daarom heeft “De Scheerkist” de scheerkist van toen, ontworpen voor de man van nu. 

Het design van “De Scheerkist” is samengesteld aan de hand van de wensen van uiteenlopende typen mannen, mét en zonder baard. Daardoor is deze klassieke scheerkist een absolute must-have voor elke man. De Scheerkist wordt zo geleverd dat je alles wat je nodig hebt voor een succesvolle scheerbeurt op één plaats bij elkaar hebt. Dus een ideaal cadeau voor vaders van alle leeftijden.

“De Scheerkist” – het product

De inhoud van “de Scheerkist” kan in verschillende uitvoeringen, mét en zonder inhoud worden samengesteld. De basis kist is een zeer luxe compacte kist van Elzenhout, uitgevoerd in piano zwart hoogglans en uitgerust met een handige 110° kantelbare spiegel. Daarnaast wordt de kist geleverd met een RVS scheerkom en een velours zak om de scheerkist te beschermen voor als u deze bijvoorbeeld mee op reis wil nemen. Een leuk detail is dat de kist verpakt is in een mooie chique witte geschenkdoos. De consumentenadviesprijs van deze basis editie is €129,95.

Liever een kist mét inhoud? Deze luxe editie is verkrijgbaar voor €199,95 en gevuld met hoogwaardige plantaardige verzorgingsproducten van het merk Mühle o.a. een klassiek scheermes, een luxe scheerkwast, een aluinstick en scheerzeep met een uitstekend verzorgende werking.

Dus geef je met “de Scheerkist” niet alleen een praktisch cadeau, maar ook een cadeau dat qua design een echte aanvulling is voor in de badkamer. Bovendien zorgt “De Scheerkist” voor een unieke scheerbeleving.

Over “De Scheerkist”

Een scheerkist waar je blij van wordt en die je al snel niet meer wil en kan missen. Dat gevoel wil “De Scheerkist” weer teruggeven aan de man van nu. Het concept is in 2015 bedacht door de ontwerpers Willem de Leeuw en Ben Steenvoorden. Hun missie bij de totstandkoming van “De Scheerkist” was om een scheerkist te ontwikkelen die niet alleen functionaliteit combineert met schoonheid, maar ook een alledaagse unieke scheerbeleving genereert.

Naast degelijk, mooi en nostalgisch moest “De Scheerkist” ook praktisch zijn. Er moest ruimte zijn om een scheermes, scheerkom, scheerkwast en andere scheerbenodigdheden in op te bergen. Ook wilden de ontwerpers dat de kist makkelijk mee te nemen zou zijn op reis. Na een uitgebreide zoektocht, waarbij veel scheerkisten de revue passeerden was de conclusie dat wat ze wilden niet bestond! Er zat dus niets anders op dan zelf een scheerkist te ontwerpen en creëren. En zo ontstond “De Scheerkist”.

Verkoopinformatie

“De Scheerkist” is in Nederland en België te koop via de eigen website www.descheerkist.nl en geselecteerde verkooppunten.

Read more

PERSBERICHT

De terugkeer van “De Scheerkist”

 

Ankeveen, 12 juni 2017 – Ongetwijfeld zijn er mensen die de ouderwetse scheerkist nog kennen. Een houten bak met een spiegel waarin je alle scheerspullen kwijt kon. In antiekwinkels zijn ze soms nog te vinden. Leuk om te hebben maar in deze tijd te groot en onhandig. Mede daarom zijn ze niet meer in gebruik. En dat is jammer, want met een eigen scheerkist had je als man aanzien. Het gaf je iets extra’s.

Dat gevoel willen wij, Ben Steenvoorden en Willem de Leeuw van “De Scheerkist”, de man van nu teruggeven.

Het Concept

Wij, de ontwerpers en makers van “De Scheerkist”, zijn al jaren fanatieke natscheerders. Onze vaders waren dit ook en één van hen was in het bezit van zo’n ouderwetse scheerkist. Niet praktisch, maar wel stoer; echt iets voor de man.
Jarenlang hebben we gezocht naar een functionele scheerkist die aan al onze wensen voldeed, want naast het nostalgische uiterlijk moest de scheerkist ook praktisch zijn. Vele scheerkisten passeerden de revue tot we tot de conclusie kwamen dat wat we wilden niet bestond. Er zat dus niet anders op dan zelf een scheerkist te ontwerpen.

Gedurende twee jaar hebben we via de tekentafel van “De Scheerkist” verschillende ontwerpen laten maken en testen. Het ontwerp is samengesteld aan de hand van de wensen van mannen die zich op de verschillende manieren scheren. Inmiddels zijn we vele ontwerpen verder en is “De Scheerkist” uiteindelijk geworden tot wat het nu is; een ambachtelijk product, flexibel en handig in het gebruik. Of je nu met een open mes, een veiligheidskrabber of een gewone krabber scheert. deze kist is een must-have voor elke natscheerder.

“De Scheerkist” combineert functionaliteit met schoonheid.

“De Scheerkist” is een prachtig ontworpen luxe kist van elzenhout, uitgevoerd in piano zwart hoogglans lak en uitgerust met een handige 110° kantelbare spiegel. Het scharnier- en sluitwerk is van robuust messing. Tegen bescherming van vocht is ook de binnenkant van de kist meerdere malen gelakt. Verder is de kist voorzien van een slimme scheerkwasthouder en rubber voetjes. Elk onderdeel van deze zeer luxe scheerkist is van de allerhoogste kwaliteit. Praktisch om je scheerspullen in op te bergen en qua design een aanwinst voor elke badkamer.

Uitvoeringen van “De Scheerkist”

De inhoud van “De Scheerkist” kan in verschillende uitvoeringen samengesteld worden. De basisuitvoering bestaat uit scheeraccessoires van het welbekende Duitse merk Mühle en bevat een klassiek Mühle  scheermes, Mühle scheerkwast, Mühle aluinstick, Mühle scheerzeep, RVS Scheerkom en velours zak om de Scheerkist te beschermen als u deze meeneemt op reis.

De reden dat wij van “De Scheerkist” hebben gekozen voor het merk Mühle is eenvoudig te verklaren. Mühle stelt hoge eisen aan haar producten net als dat wij dat doen aan onze producten! Speciale legeringen en coatings zoals chroom en nikkel zorgen voor de schoonheid, lange levensduur en uitstekende prestaties van de Mühle producten. Of neem de handmatige productie van dassenharen borstels, slechts een paar specialisten beheersen dit vak. Zilvertip dassenhaar is kostbaar, dus elke stap bij het inbinden van de borstels moet tot in de perfectie worden uitgevoerd. Hoge eisen die Mühle ook stelt als het gaat om de kwaliteit van de materialen voor de handgrepen van borstels en scheermeshouders. Alle Mühle zeep, crèmes en lotions bestaan voor 99 procent uit zorgvuldig geselecteerde plantaardige grondstoffen zoals bijenwas en minerale componenten voor een optimaal gehydrateerde huid.

Een Klassiek zwart scheermes van Muhle als standaardinhoud van de scheerkist welke is te vinden op de scheerkist .nl
Klassiek zwart scheermes van Mühle. Één van de onderdelen als standaardinhoud van De Scheerkist

Klassiek zwarte scheerkwast van Mühle als standaardinhoud van de scheerkist welke is te vinden op de scheerkist.nl
Klassiek zwarte scheerkwast van Mühle. Één van de onderdelen als standaardinhoud van De Scheerkist.

Missie en Visie van “De Scheerkist”

Onze missie bij de totstandkoming van “De Scheerkist” is om een scheerkist te ontwikkelen die niet alleen functionaliteit combineert met schoonheid, maar ook een alledaagse unieke scheerbeleving genereert.

Een scheerkist waar je blij van wordt en die je al snel niet meer wil en kan missen. Dat gevoel willen we de man van nu teruggeven.

Ons doel is dan ook “De Scheerkist” terug in elk huishouden. Om dit te verwezenlijken dragen wij zorg voor de verkrijgbaarheid van “De Scheerkist” als standaard artikel in het assortiment van onder andere elk hoogstaand parfum-detailhandel en drogisterij in Nederland.

Het ideale cadeau / relatiegeschenk

Het is altijd lastig om een man een origineel en functioneel cadeau te geven, maar dat probleem is nu voorbij, verras hem met “De Scheerkist.”

Voor bedrijven is “De Scheerkist” hét originele geschenk voor relaties en/of personeel. De kist kan gepersonaliseerd worden middels een bedrijfslogo en/of naam.

U geeft voor € 249,95 niet alleen een prachtige én praktische ambachtelijke scheerkist mét inhoud, maar ook een gevoel dat mannen al veel te lang hebben moeten missen.

 

“De Scheerkist” is terug!

Read more